susanna.reismee.nl

C'est le printemps à Paris!

Het is lente in Parijs, en dat is te merken aan alles. De parkjes zitten overvol met groepjes die een picknick houden. Ook wij doen daar maar al te graag aan mee. Eerst langs de Super U om stokbroden, jam en koekjes in te slaan en daarna heerlijk rustig in het zonnetje lunchen. Om dan vervolgens van het gras afgestuurd te worden omdat je er pas over een week op mag. Die meneer was vast boos dat hij in zijn warme uniform liep en wij allemaal in onze korte broeken en jurkjes zaten! Het is overal veel drukker buiten en ook ´s avonds een stuk gezelliger in alle eetstraatjes. De bloesems bloeien volop en helaas heb ik ook al de eerste wespen gespot.
Als Arthur klaar is met school krijg ik direct een jas in mijn handen geduwd en rent hij de warme buitenlucht in. Dan blijven we vervolgens buiten om cache-cache (verstoppertje) te doen, een hut te bouwen of lekker in de tuin op een kleed boekjes te lezen. JC zei me vanavond dat als het morgenavond weer zo warm is, we ook buiten kunnen eten, ik hoop het! Al denk ik dat dat wel gaat gebeuren, want het blijft in ieder geval deze week nog steeds zo mooi.

Afgelopen zaterdag uitgeweest tot vroeg in de ochtend. En met een uurtje korter slapen vervolgens lekker uitbrakken op een ligstoel in de Tuilerieën, twee uur lang zonnen en mensen kijken. En 's avonds weer naar de bios geweest. Ook de bioscopen in heel Frankrijk deden mee aan de lente. De drie dagen voordat die echt in ging kon je bij bijna iedere bios voor 3,50 naar de film! Ik heb The Artist gezien, de film die zoveel oscars gewonnen had, en ik ben er echt weg van! Hij draait nu ook in Nederland hoorde ik, ga hem zien zou ik zeggen! Het is een ‘stomme' film, wat in het begin best vreemd is, maar aan het einde zit je er helemaal in en is het gek als ze ineens beginnen te praten. Ook Intouchables draait nu in Nederland! Dat was dé hit in Frankrijk afgelopen jaar. Ook daar zou ik als ik jullie was écht heen gaan. http://www.intouchables.nl/ Een van de meest mooie films die ik ooit heb gezien. Wij hoopten allemaal al dat hij in Nederland kwam en dat is nu zo! Verder ben ik naar Project X geweest, bizar maar geniaal en gisteravond naar Target (This means war in Nederland) met Reese Witherspoon en Chris Pine. Roos en ik zwijmelden natuurlijk helemaal weg bij Chris haha!

Op school zijn er nu nog maar 4 leerlingen van de oorspronkelijke 12 over. Plus twee nieuwe, maar die waren er vandaag nog niet. Ik snap wel dat de meesten stoppen, omdat het nu zo lekker weer wordt wil je het liefst alleen maar buiten en op stap zijn. Ik twijfel soms ook nog of ik niet beter het laatste trimester niet had kunnen doen, maar het is ook weer goed om iets hebben om naar toe te gaan en we zijn wel met alleen de gemotiveerde leerlingen over nu.

J'adore le printemps à Paris! Maar ik kijk ook heel erg uit naar zaterdag over drie kleine weekjes! Dan stap ik na vijf maanden eindelijk in de trein voor een kleine vakantie in Nederland. Daarna is het nog maar 2,5 maand en ik ben bang dat die heel snel voorbij zullen gaan. Dat wordt nog even flink genieten hier, maar dat zal wel lukken !

Heel veel liefs, Susanna!

Lisette

Hoi Susanna
Leuk om je verhalen te lezen volgens mij heb je het best naar je zin daar.
Kan het me wel voorstellen had ik ook toen ik naar Zwitserland vertrok heel veel nieuwe dingen die je beleeft en meemaakt.

Hoop nog een aantal verhalen te kunnen lezen
Liefs Lisette

Ingrid

Weer een mooi verhaal Suzanna, leuk om zo op de hoogte te blijven. Lekker blijven genieten en heel veel plezier in Nederland straks!.

Liefs Ingrid