susanna.reismee.nl

Feestdagen in Parijs

Feestdagen in Parijs!

Deux moisà Paris!

Twee maandenin Parijs!

Appeltaart, kerst, geen vuurwerk, dief.

13-12-11 - 03-01-2012

Zo, door de drukke tijd met alle feestdagen was het er niet meer van gekomen om te schrijven! Dus bereid je maar vast voor op een lange blog!

Week 6

Dinsdag moest ik extra oppassen, dus geen vrije dag helaas. Eerst zijn we samen langs het postkantoor geweest, want daar lag een pakje voor mij. Het was van Eva en er zaten chocoladeletters in voor mij en de kids! Superlief Eef! Daarna wilde Arthur weer graag Nemo kijken en hebben we nog een beetje gespeeld etc.

De woensdag begon rustig, omdat Arthur tot half tien(!) geslapen heeft. Na het ontbijt zoals gewoonlijk pains gehaald bij de bakker. We breken altijd een stuk af om onderweg lekker op te eten, want echt verse stokbroden hier zijn hemels! 's Middags hebben we appeltaart gebakken! Voor mijn laatste les (de dag erna) moesten we allemaal iets meenemen. En voor de verandering heeft meneer weer Nemo gekeken. Die ben ik nu dus meeer dan zat haha.

Op donderdag hadden we de laatste Franse les voor de vakantie. En omdat het bijna kerst is, was de laatste les een klein feestje. We mochten gewoon Engels praten en iedereen had iets te eten meegenomen. Iedereen was aan het einde wel een beetje verdrietig. Geen idee waarom, want op 2 of 3 na zien we iedereen weer na de vakantie. Maar we krijgen dus wel een andere docente. Sadmah gaf ons allemaal een knuffel en ze zei dat als we haar zien, we haar altijd een knuffel mogen komen geven haha! Ze woont trouwens toevallig bij mij in het dorp! Dus wie weet kom ik haar nog wel een tegen hier. Ik heb ook foto's gemaakt van de klas! Die zal ik er straks even opzetten.
Na school nog eventjes met Eline naar Les Halles geweest en toen weer richting huis.

Vrijdag was de laatste les civilisation en nu heb ik twee weken vrij van school! De vakantie van de kids is dus ook begonnen. Toen ik Arthur op ging halen van school kwamen er allemaal kindjes hand in hand de trap af rennen, al roepend: Vacance! Vacance! Haha, herkenbaar van vroeger!
Misschien dat ik morgen naar het Louvre ga, aangezien het weer vandaar echt reteslecht was.
Trouwens, vanmiddag lag er weer een pakje voor Susanna bij het postkantoor! Deze keer kwam het van de Ginkels! Het was een verlaat sinterklaascadeautje (want ze zijn hier o zo snel met de post, ahum), heel erg bedankt! :) Vooral de C1000 folder deed me goed haha.

Zaterdagochtend kreeg ik een smsje van Talitha of ik al plannen had. Ik was eigenlijk een beetje te laat opgestaan voor het Louvre, dus dat kwam wel goed uit! We zijn Parijs ingegaan en hebben bijna álles gezien. Eerst even langs de Champs-Elysees om een kerstcadeautje te kopen. Op Place de la Concorde de metro gepakt naar de Notre Dame. Langs de Notre Dame naar de slotjesbrug gelopen, waar geliefden een slotje aan hangen en dan het sleuteltje in het water gooien. Heel cliché, maar wel romantisch zo in Parijs natuurlijk haha! Daarna naar een prachtig Engels boekenwinkeltje geweest, Shakespeare and Company. http://en.wikipedia.org/wiki/Shakespeare_and_Company_(bookstore)
Écht een aanrader als je hier bent. (Zelfs papa vond het heel mooi, terwijl die lezen haat haha).
Vervolgens zijn we naar het Panthéon gegaan en daarna weer terug naar St. Michel om daar lekker goedkoop een driegangenmenu te eten voor maar 10 euro! Ook was het nog eens prachtig weer, dus een perfect dagje!

Zondag ben ik met Talitha en Josan gaan wandelen langs het Canal Saint Martin. Ook vandaag was het weer nog super. Aan het einde hadden we de metro gepakt naar Parc des Buttes Chaumont. Dit is tot nu toe wel het mooiste park wat ik gezien heb hier. Heuvels, water, een soort grot, hangbrug en bovenop heb je een supermooi uitzicht over Parijs.

Week 7

Deze week hadden de kinderen hun eerste vakantieweek! De oudste twee waren op vakantie en Arthur logeerde bij oma. Daar hoefde ik alleen 's avonds te helpen met douchen en het eten, dus een rustig weekje! Zo kon ik me even helemaal goed voorbereiden op het weekend.
Want met kerst kwamen de Ginkels hier! Vrijdag had ik mijn tas al ingepakt en zaterdagochtend wachtte ik op het smsje dat ze er bijna zouden zijn. Eerst kreeg ik nog een kerstcadeautje van familie Chevalier en toen het smsje er eindelijk was ben ik snel naar de RER gesprint. We sliepen in een hotel in Nanterre Prefecture, wat ongeveer een kwartiertje van Paris af is, prima dus! Het was heeel leuk om na anderhalve maand eindelijk weer bekende gezichten in het echt te zien.
Na het inchecken zijn we maar meteen naar ‘mijn' Paris gegaan. We hebben die dagen echt ontzettend veel gezien en gelopen haha! Even kort samengevat in chronologische volgorde:
Lunchen bij La Defense, de Grande Arche bekeken, uitgestapt bij metrohalte Trocadéro, want vanaf daar heb je het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren, richting Charles de Gaulle, de Arc de Triomphe op (Jaa mama, je hebt het gehaald!), aaaaux Champs Elyseeees, langs de kerstkraampjes gelopen, stokken gegeten (volgens mama, voor ons heten ze gewoon churros haha), warme wijn gedronken, naar een knipperende Eiffeltoren gekeken en 's avonds uit eten geweest in St. Michel.
En dat was alleen nog maar de zaterdag. Eerste Kerstdag hebben we lekker ‘rustig' ontbeten in het hotel. Het eten was rustig, maar broer en ik waren natuurlijk weer eens door de wekker heen geslapen, wat betekende dat we in een kwartier klaar moesten staan haha. Die dag zijn we naar de Opera geweest en hebben we mijn school bekeken. Daarna langs de etalages van LaFayette en Printemps gelopen. Ook heb ik ze de slotjesbrug laten zien en heel toevallig was er net een mis bezig in de Notre Dame. Je mocht naar binnen en het was heel speciaal om zoiets mee te maken. De kerk zat ook stampvol, je zag het mannetje vooraan niet eens meer haha! Naast de Notre Dame stonden heel veel politieauto's en agenten. Nieuwschierige papa Job besloot in zijn gebrekkige Engels te vragen waarom: ‘Wai ies there zo much politie?' (Met maffia accent). De agenten keken hem echt aan van wtf, en ik was bang dat ze zo papa voor een gek zouden aanzien, dus vertaalde het maar even snel in het Frans haha. Maar het was natuurlijk voor de mis, aangezien er miljoenen mensen binnen waren. Die avond gingen we eten in het hotel, wat ook een restaurant is, dus wij dachten we zijn vast niet alleen! Nou, uiteindelijk was er alleen nog een ander stel, maar het was op zich wel fijn zo met zijn viertjes.
De laatste dag dat ze hier waren, maandag, zijn we door Quartier Latin gewandeld en op de Tour Montparnasse geweest! Dat is een van de hoogste wolkenkrabbers in Parijs, ruim 230 meter hoog. (Eiffeltoren is ongeveer 320). Je gaat in een lift omhoog, in 38 secondes! Je merkt niet eens dat de lift omhoog gaat haha. Eenmaal bovenop heb je echt een waanzinnig mooi uitzicht over Parijs. Het lijkt eerder een soort schilderijtje dan dat je echt zo hoog bent. Als je goed oplet merk je ook dat de toren een beetje heen en weer gaat, maar het is niet eng hoor haha!
's Avonds, naja, het was half 6(!), zijn we voor de laatste keer uit eten geweest. Deze keer bij een Italiaan in Nanterre Prefecture. Hier zat ook niemand natuurlijk, omdat het belachelijk vroeg was haha. De tv stond aan op een soort mtv/tmf zender en volgens mij was de man van het restaurant heel blij met ons. We kregen meteen een glas rosé en hij was super aardig. Toen hij hoorde dat ik hier woonde noemde hij me meteen zijn vriend en na het eten kregen we een klein glaasje met iets wat volgens hem ‘Not strong, not strong!' was. Het was superlekker en de man wilde nog een keer inschenken. Toen keek mama even op de fles. Er zat 24% in en papa moest nog rijden, dus dat aanbod sloegen we maar af. Toen we weg gingen kregen we nog een handvol snoepjes mee voor papa, omdat hij de chauffeur was haha! Daarna afscheid genomen en weer op naar mijn Franse gezinnetje. Daar mijn kerstcadeautjes gegeven en snel in bed gedoken, want ik moest die week elke dag werken van 's ochtends tot 's avonds laat.

Week 8

Dit was me wel een drukke week zeg! Elke dag de hele dag werken, maar het was ook wel gezellig! Cakejes bakken, tien films kijken en naar de bios!

En en en, zaterdag was het natuurlijk de laatste dag van 2011! Samen met Philippine en Neeltje zouden we gaan eten bij de gastvader van Neeltje. Hij had zelf een vriendin uitgenodigd en het was heel aardig dat we mee konden eten. We zouden rond negen uur gaan eten, maar toen we om tien voor 9 beneden kwamen was er nog niks klaar haha. Toen hielpen we maar even met de tafel dekken en ondertussen schonk de gastvader champagne in, hele lekkere goede champagne hmmm. Daarna eventjes op de bank gezeten met wat toastjes en de man liet al zijn vakantiefoto's zien. Wij kregen ondertussen steeds meer trek en uiteindelijk om elf uur begonnen we aan het diner haha! In Nederland had ik allang tien oliebollen op en zat ik zenuwachtig naar de tv te kijken denk ik. Als eerst kregen we mega grote garnalen, ik had ze nog nooit zo groot gezien én nog nooit gegeten. Maar ze waren heel lekker! Daarna een soort worst, met truffel en weet ik het wat erin. Ik geloof dat het best duur was haha, maar wel super lekker! We kregen ook veel witte wijn en uiteindelijk om tien voor twaalf begonnen we aan het dessert. Ik had ondertussen al twintig keer op mijn mobiel gekeken hoe laat het was en Neeltje probeerde de tv aan te krijgen, maar die deed het niet. Om één voor twaalf waren we klaar met eten en hebben we via een mobiel bepaald dat het 2012 was! Daarna hop naar buiten om te kijken naar het vuurwerk. Maar. Helemaal. Niks. Normaal wordt er alleen door organisaties vuurwerk afgestoken, maar sinds dit jaar is het overal verboden. Zelfs geen show op de Eiffeltoren! Dat viel wel heel erg tegen. Gelukkig hadden wij wel sterretjes! Na de sterretjes gingen we op naar Parijs. We wilden naar Montmartre gaan en stapten uit bij metrostation Anvers. Vanuit daar liepen we omhoog en toen gebeurde er iets vervelend. Mijn mobiel (mijn eigen, dus niet de Franse) werd uit mijn handen gepakt door een jongen en die sprintte keihard weg. Wij er achter aan, maar die haal je niet in natuurlijk. Toevallig stopte er net een politieauto en Philippine vertelde wat er gebeurd was. Ik die auto in, tussen vier agenten, en met zwaailichten en sirenes hebben we tien minuten rond gereden, maar die gozer was allang weg. Van de schrik bekomen zijn we naar O'sullivans gegaan, een soort kroeg die door heel Parijs zit, en hebben daar wel een topavond gehad! Om 6 uur de metro naar huis gepakt en om 7 uur lagen we in ons bedje. Ondanks mijn gestolen mobiel, dus wel een leuk begin van het nieuwe jaar gehad! Zondag lang uitgeslapen en brak naar huis gegaan. Maandag hadden de kids nog 1 dag vakantie, wat betekende dat ik nog een dag brak en moet moest werken haha! 's Ochtends moest ik eerst aangifte doen en verder gelukkig een rustig dagje gehad met film kijken en wandelen.

Mijn negende week is nu begonnen, ik ben hier al 60 dagen en overmorgen ben ik hier alweer 2 maanden! De maand januari zal wel een beetje een stomme maand worden denk ik, koud, slecht weer etc. Maar daarna komen de leuke dingen weer! Mee op vakantie met de familie, Jule komt een weekendje en we gaan naar een concert van Tyler Ward hier! Het weekend erna komt mama en in april kom ik eventjes naar huis!

Zo, ik heb jullie weer even bijgepraat en voor nu wens ik jullie allemaal een bonne année!
Liefs Susanna!

Het stormt hier trouwens al de hele dag en ik moet zo Arthur uit school halen, wish me luck haha!

mama

Heerlijk om alles zo terug te lezen Sas! Ik wist trouwens helemaal niet dat jij ook nog 10 minuten in een politiewagen rondgereden hebt....! Wat een avontuur. Maar het blijft wel enorm balen van je mobiel... XXX mama

job

sas wat eneurm awesume dat je in zo'n politiewagentje hebt gezeten!
je bent nog vergeten te schrijven over de meest fantastische boekenwinkel ooit! shakespeare!!!
ow en marieke en sayl komen morgen! leuk he!?

Susanna

pikkie, dat staat er gewoon in hoor haha! staat zelfs een link bij!
Ooohja, veel plezier en groetjes!

schatje... waar dan?

Susanna

bijna aan het einde van week 6 aap.

chanine

hee sasje, drukdrukdruk!
waarschijnlijk al gehoord of gelezen maar met oud en nieuw is mijn bb gestolen in brothers :(
maja... ik lees dat je het nog aardig naar je zin hebt! dat is wel fijn, de tijd echt hard. over 2 weken alweer mn 2e tentamen week dus deze en volgende week weer blokken. :( c1000 was rustig vanavond, moest weer lekker werken! weet je al wat voor studie je volgend jaar wilt gaan doen? xxx

ja maar dropje......
ik doelde meer op het feit dat wij daar waren...
nevermind...
ik was er in ieder geval erg betoverd door!

job

wat een crappy zin zeg btw... bteoverd door... dat moet zijn door betoverd...
net met mams trouwens een hele creepy film gezien (secret window)! ik kan je vertellen SPOILER ALERT!!!! het loopt niet goed af...

Jule

Saass!
Klinkt allemaal nog steeds geweldig! Volgens mij vermaak je je wel ;) Super balen van je mobiel, ik dacht met oud en nieuw al waaarom komen mijn appjes niet meer aan haha. Heb super veel zin in maart!
En ik bedacht me gisteravond opeens dat ik helemaal vergeten ben te skypen.. Duuus snel nieuwe date afspreken??
Dikke kus xxxx

merel

Haai suus! Ik kon het niet latem om je verhaal te lezen! echt ontzettend gaaf dat je daar lekker,in parijs zit!! Veel plezier nog en van je tellie! X merel van je basisschool :p

merel

Balen van je tellie bedoelde ik :p