Cinq semaines à Paris!
Cinq semaines à Paris!
Vijf weken in Parijs!
Johnny Depp, toujours malade, Eiffeltorenkoekjes, nerd, naaktmodelen slakjes!
29-11-11 - 12-12-11
Hoi lieve allemaal!
Het is weer even tijd om iets van me te laten horen!
Week 4
Deze week had ik niet veel te doen omdat Arthur ziek was. Hij logeerde bij oma, omdat ik naar school moest. Daarom hoefde ik steeds pas na half 5 te beginnen, als de jongens thuis kwamen. Nogal saai dus, want normaal ben ik vanaf half 5 continu met Arthur bezig, nu zat ik maar een beetje te niksen.
Woensdag was Arthur wel thuis, omdat ik vrij was. En zie maar eens een kind 12 uur lang bezig te houden, terwijl het niet naar buiten mag! Pfoe, dat was wel lastig hoor. Normaal gaan we altijd even een paar pains kopen bij de boulangerie. Of een pain au chocolat. Maar dat kon natuurlijk niet, omdat meneer ziek was! Het werd een lange dag, want na een tijdje heb je alle boekjes wel gelezen en is de trein niet zo leuk meer als in het begin. Maar we hebben het overleefd!
Deze week ben ik na school wel eventjes in en langs Galeries Lafayette gelopen, dat zit achter de opera, dus heel dicht bij mij school! Wát een sjiek gedoe is dat zeg hahaha, maar wel leuk om te zien! En de etalages zijn ook superleuk. Allemaal ‘scènes', met bewegende poppen.
Vrijdag avond ben ik met Puck, Wendy en Dionne naar de film geweest, naar Intouchables. Hij was telkens uitverkocht, maar deze keer hadden we kaartjes van te voren gekocht. Ik snap nu ook waarom hij steeds uitverkocht was, want wat een mooie, leuke film was het! Ik hoop dat ie op dvd uitkomt, en stiekem hoop ik dat ie in Nederland in de bios komt!
Waar ik die avond ook achter gekomen ben is...
... dat Johnny Depp een huis heeft in Le Vésinet! Hij komt er weliswaar nooit, maar toch haha!
Op zaterdag ben ik samen met Eline naar La Défense gegaan. Dat ligt net iets voor Parijs en er werken heel veel mensen. Ook staat daar de Grande Arche, die staat op een rechte lijn met de Arc de Triomphe en de Arc de Triomphe du Carrousel vlakbij het Louvre. En al die bogen passen in elkaar.
In La Défense zijn we naar Quatre Temps gegaan, dat is een groot overdekt winkelgebied. Daar zat ook de Auchan en dat is me toch een grote supermarkt zeg! De eerste verdieping is voor gewone spullen, daaronder zit de verdieping voor eten, en daaronder voor al het drinken(wijn dus haha). En het leuke; het is heel goedkoop vergeleken met mijn dure Monoprix, hier in Le Vésinet.
Daarna zijn we naar la Tour Eiffel gegaan om de lichtshow te bewonderen. Elke dag om 18:00 (in de zomer om 20:00) gaat la Tour Eiffel 5 minuutjes ‘knipperen'. Het was supermooi om te zien, alleen waren we allebei onze camera vergeten! Dus nu moet ik nog een keertje terug, erg he haha!
Zondag had ik met Geerte, Talitha en Marije afgesproken om naar het museum van Centre Pompidou te gaan. Dat is een museum met moderne kunst. Sommige dingen waren heel mooi, maar veel snapte ik niet haha! Wel heb je bovenop een prachtig uitzicht over Parijs!
Sinterklaas heb ik niet hoeven missen hier, want zondagavond gingen we een dobbelspel doen met 20 andere Nederlandse au pairs (allemaal van de facebook groep). Inclusief warme chocolade melk, heel veel pepernoten, chocolade letters en stroopwafels!
Week 5
Op maandag had ik mijn test. Samen met de hele school. Iedereen moest dezelfde test doen, ongeacht in welk niveau je zat. Het was niet een belangrijke test, meer om te kijken hoe je niveau nu is volgens mij. Ik kon me totaal niet concentreren, dus verwachtte niet veel van de uitslag.
Vandaag heb ik de test terug gekregen en ik had gemiddeld de hoogste score van de klas! Dat had ik dus echt niet verwacht! Ook was het voor ons niveau normaal om 1 / 2 van de 6 te halen, maar iedereen zat op 3:). Dus ik ben best wel een beetje trots op ons!
Dinsdag ben ik met Eline naar de Abercrombie&Fitch geweest! Eerst moet je een groot hek door, waar ofcourse twee ontiegelijk knappe modellen bij staan. Die worden gewoon betaald om een beetje mooi te wezen, wat een baan! Dan loop je over een stenen pad tot je bij de winkel aankomt. Natuuuurlijk zijn Eline en ik met het model op de foto geweest haha! Het is een heel aparte winkel qua indeling, maar wel heel mooi! Ook ruikt het er superlekker hihi. In het weekend staat er altijd een rij van 100 mensen voor de poort, maar nu konden we zo doorlopen!
Woensdag gingen we, nadat we alle boekjes hadden gelezen en tien tekeningen hadden gemaakt, koekjes bakken! Samen met Grégoire. Dat zijn natuurlijk de prachtigste koekjes ooit geworden, en wel in de vorm van la Tour Eiffel! Ook zijn Arthur en ik nog even door Le Vésinet gelopen en hebben we ruim tien minuten voor een etalage van een schoenenwinkel gestaan. Waarom? Omdat er een rijdende trein in stond! En dat was natuurlijk prachtig voor de kleine man die gek is op treinen. Op de terugweg hebben we dan ook in élke etalage naar de versieringen, maar vooral naar alle treinen gekeken!
Vrijdag hadden we ineens een andere docent voor Civilisation. Normaal vind ik dat echt een poepvak, maar nu was het superleuk! We hadden het over films en hij vroeg steeds of we de titel van de film wilden vertalen naar onze eigen taal. We waren maar met 4 nationaliteiten, omdat niemand kwam opdagen haha, dus dat was heel leuk!
In het weekend ben ik zaterdag met een groep naar de kerstmarkt in La Défense geweest. Dat verschilde eigenlijk niet veel met die op de ChampsElysees, net zo druk en net zo duur haha! Après, ben ik met 3 andere meiden naar Egyptien gegaan. Reyhan had op internet gevonden dat je daar waterpijp kon roken, dus wij gingen op zoek! En ja hoor, het bestond nog! Wel heel primitief qua eten etc, maar daarom niet minder leuk. Later in de avond kwamen er steeds meer meiden bij, uiteindelijk waren we met negen. Ook stond er voetbal op, Real Madrid tegen Barcelona. En al die mannetjes gingen me toch juichen toen Real scoorde. Maar, ook toen Barça scoorde! Dus ze snapten er niet veel van volgens mij haha!
Eline had op internet iets gevonden van een proefles tekenen. ‘Oh leuk!' dachten Roos, Geerte, Eline en ik. Dus met papier en potlood gingen we op weg. Wat we niet wisten is dat we gewoon midden in de les vielen en het helemaal geen appeltjes en tomaatjes natekenen was. Nee nee, we moesten zelfs een echt naaktmodel natekenen hahaha! Maar, het was eigenlijk wel een heel goede oefening. In het begin stonden er maar wat lijntjes op papier, maar na een beetje uitleg leek het toch echt wel op een vrouw!
's Avonds gingen we eten bij Chartier met Hannah, Puck, Wendy en Renske. Omdat het voor Wendy haar laatste weekend was. Door de heimwee en nog wat andere dingetjes gaat ze vrijdag, na drie maanden, terug naar Nederland. Ook Puck gaat over twee weekjes definitief naar huis. Die is hier dan een jaar geweest. Vind ik wel heel jammer, want ze wonen redelijk dicht bij en zijn heel lief en gezellig! Maar, Chartier schijnt heel bekend te zijn. Alle Parijzenaren kwamen er in hun studententijd. Het is ook heel erg goedkoop en de ober schrijft je bestelling op tafel! Wendy wilde voor deze laatste keer de escargots proberen. Ja, dat zijn slakken! Want dat moet je toch gegeten hebben als je hier bent. Ook Hannah en ik hebben er een geprobeerd. My god, wat was dat eng zeg! Het was niet eens zo heel vies, meer het idee. Maar, ik kan nu wel zeggen dat ik een escargot heb gegeten! En dat ik dat de aankomende 7 maanden dus niet meer hoef te doen haha!
Vandaag op school kregen we de uitslag van de dus goed gemaakte test terug! Ook had ik mijn exposé. Tien minuten lang praten in het Frans over je passie. Ik was retezenuwachtig maar gelukkig ging alles goed! Mijn onderwerp was trouwens fotografie, en ze vonden mijn foto's mooi! :)
Het onderwerp van de les vandaag was L'Amour. Onze enige jongen in de klas was er niet, dus konden we mooi op dit onderwerp losgaan haha! Als je in het Frans op slag verliefd wordt, dus liefde op het eerste gezicht; noemen ze dat hier Avoir le coup de foudre, wat zo ongeveer betekent dat je door de bliksem bent geraakt. En de honeymoon hebben ze heel letterlijk vertaald naar la lune de miel. Eigenlijk is het dus best een raar woord, honingmaan! Het leuke woord voor minnares is hier maîtresse. Wat hetzelfde betekent als de schooljuffrouw haha!
Wel jammer is dat we volgend trimester een andere docente krijgen. Volgens Sadmah een jonge enthousiaste vrouw, maar ik ga haar wel missen!
Eenmaal thuis kreeg ik een sms dat Arthur weer ziek was en JC en Marine hebben hem opgehaald van school en thuisgebracht. Volgens mij is hijtoujours malade.Het was vandaag ook de verjaardag van JC! Maar volgens mij, tenminste ik heb niks gezien, doen ze hier niet veel aan cadeautjes.. Gelukkig maar want ik had ook niets haha! Ik heb dus een beetje extra opgepast vandaag en samen met Arthur een gateau pour l'anniversaire de JC gemaakt!
Morgen blijft meneer ook thuis en woensdag natuurlijk ook, omdat dat de vrije dag is. Dus ik ga twee hele drukke dagen tegemoet!
Het begint hier nu trouwens ook echt koud te worden. Terwijl ik dit schrijf regent het en waait het hard! Dat wordt de komende tijd veel museumpjes bezoeken denk ik!
Heeel veeeel liefs, van Susanna!
whoeehoe!
Ik ga jou blog volgen als ik terug thuis ben!
dus vooral blijven schrijven!!!:D
Bisou
Haha ik zal hem speciaal voor jou bij houden! X
Het is weer een heel verhaal maar het blijft leuk.
Mischien versschuilt er wel een vertlester in jouw hahaha
Ha lieve Sas,
Wat een heerlijke blog en wat maak je veel mee! Enne die Arthur boft maar met zo'n lieve au pair... 10 minuten treinen kijken bij een etalage, koekjes bakken, voorlezen etc. Supertrots dat je je exposé zo goed gedaan hebt. Nu op naar de feestdagen. Tel de dagen totdat wij daar zijn en ik je weer even in het echie kan knuffelen :) dikke kus, mama
Heee Susanna!
Superleuk om jouw verhalen te lezen en superleuk dat je dit doet! Heel veel plezier en geniet ervan!
Liefs Naomi
Hoi Sas, ik ben het wel met Job eens dat je 'n goede vertelster bent. Ik lees met plezier je verhalen hoor! Ga vooral verder
Ha Susanna, weer een gezellige blog. je kunt echt leuk schrijven. Heb je Arthur al Nederlandse liedjes geleerd? En kan hij al achtentachtig kacheltjes zeggen?
Fijn dat het goed met je gaat.
Groet, de tante.
Hahaha, nee nog niet! Ken nu wel redelijk wat Franse kinderliedjes! En ik zal het hem morgen eens even vragen. vragggggggggggggen. haha!