Heerlijkheid
Heerlijkheid
Troissemaines à Paris!
Drie weken in Parijs!
100 witte huisjes, lichtjes, spijbelen.
20-11-11 - 28-11-11
Dag lieve allemaal!
Al ruim drie weekjes zit ik hier! En het voelt steeds meer als thuis. Je begint steeds meer de gewoontes van het gezin te snappen en het werk heb ik nou ook wel door, want daar zit niet heel veel variatie in haha!
Afgelopen dinsdag ben ik nog met Eline even door Parijs gelopen, langs de kerstmarkt op de Champs-Elysees. Wat leuk is dat zeg! Er staan denk ik ruim 100 witte huisjes met allemaal een ander thema. In de ene verkopen ze handschoenen, in de ander sneeuwbollen en in weer een ander sieraden en negerzoenen(!). Ook staan er veel huisjes waar ze onder andere crêpes, warme kastanjes en churro's verkopen. Aan het einde, bij Place de la Concorde staat een groot reuzenrad.
Zaterdag ben ik begin van de middag naar Châtelet gegaan. Daar is Centre Pompidou en de fonteintjes van Igor Stravinsky. Daar zijn we in de 4e met school heen geweest en dat was zo leuk om te zien toen! En het is nog steeds leuk haha!
Daarna ben ik naar de Notre Dame gelopen en heb daar een uur in de rij gestaan (was inderdaad heel slim om op zaterdag te gaan, Susanna). Vervolgens liep niemand door en was het redelijk krap boven, dus niet echt geslaagd. Omdat het allang lunchtijd was geweest en ik beeeretrek had, heb ik bij een kraampje tegenover de Notre Dame, een croc monsieur gekocht. En die vijf euro was het hélemaal waard haha! Daarna had ik met een ander meisje afgesproken op de Champs-Elysees om naar de lichtjes te kijken! Die waren die woensdag aangedaan door Audrey Tautou! Het was wel kneiterdruk, maar superleuk om te zien! Daarna wat gegeten in Le Marais en weer huiswaarts gegaan.
De volgende dag had ik met tien meisjes (van de Nederlandse Au Pair Facebook) afgesproken om naar Chateau de Vincennes te gaan en daarna weer lichtjes kijken. Ook dat was heel gezellig!
Vandaag moest ik eigenlijk naar school, maar ik had me verslapen :') Ik was ook heel moe, dus ik heb een lekker rustig ochtend/middagje gehad!
Oh, en nog eventjes waarom het hier heerlijk is:
Heerlijk is het dat als je met Arthur van school naar huis loopt, hij al weet dat ie met de Play-Doh wil spelen en eenmaal thuis moet ik alles maken.
Heerlijk is het dat als je op je kamer zit er een klein mannetje naast je op de wc zit, en tijdens het kaka doen de mooiste liedjes eruit gooit.
Heerlijk dat er zoveel verliefde stelletjes hier rondlopen.
Heerlijk dat je over (bijna) iedereen kan praten en niemand er iets van verstaat.
Heerlijk dat als je in de metro zit je zoveel verschillende talen hoort.
Heerlijk dat als je lang de HEMA loopt er ofcourse allemaal blonde vrouwen met fietsen voorstaan, Hollaaand.
Heerlijk om alles zelf met je kaartje en boekje van Parijs uit te pluizen.
Heerlijk om alleen door Parijs te slenteren en net zo lang naar iets kan kijken, zonder dat iemand je weer meesleurt.
Maar ook heerlijk om met een groep Nederlandse au pairs door Parijs te lopen en zo je ervaringen te kunnen delen.
5 December ben ik hier alweer een maand, de tijd vliegt! Dat zal een dag met gemengde gevoelens worden. Ten eerste omdat ik hier dus een maand zit, een klein jubileum. Ten tweede omdat ik dan een test op school heb, om te kijken wat je niveau nu is etc. En ten derde omdat het een jaar geleden is dat Pam overleed.
Ik zal aan jullie denken lieve Suus en John en ik weet zeker dat er een engeltje over jullie waakt.
Nu ga ik nog even verder met mijn exposé die ik de 12e heb. Liefde voor het Jordan want ik stel het steeds weer uit haha. En daarna snel Arthur uit school halen!
Heel veel liefs van Susanna!
onwijs leuke blog weer sas!
Zo raar om te bedenken dat je gewoon al bijna een maand in frankrijk zit! wat is het snel gewoon weer he? hihi!
oh en liefde voor het jordan ken ik ook heel erg, moet alles nu op het laatste moment nog afmaken hihi! hoezo uitstellen :)
5dec is btw ook sinterklaasavond!
Kuss!
Knuffel (3x)
Ha die Susanna, wat een gezellige blog, het is weer genieten hoor. Ik kan me voorstellen dat je het naar je zin hebt. Tijdens de Kaka liedjes zingen? Bijzonder. Heb je hem al hollandse liedjes geleerd?
Groetsels de tante.
Heerlijk om je belevenissen te lezen. ik hoop dat je het net zo leuk vind als je schrijft. Leuk Parijs in kerst sferen En lief dat je even stilstaat bij suus en john. Ik kwam vandaag nog zwarte pieten tegen, ik hoop dat ze ons niet vergeten. Heb je al pepernoten gebakken? Groetjes
Lieve Sas, een dikke knuffel voor mijn lieve stoere dochter die zich steeds meer gaat settelen in die grote wereldstad Parijs!
De engel waakt ook over jou, dat weet ik zeker
hoi susanna, wat leuk om al je belevenissen te lezen en wat goed van je om ook in je eentje Parijs te gaan verkennen. Wat heeft die Wim weer een pech hé? maar gelukkig gaat het nu weer wat beter.
groetjes