susanna.reismee.nl

Les différences de la France et les Pays-Bas

Les différences de la France et les Pays-Bas

De verschillen tussen Frankrijk en Nederland

In Frankrijk (Parijs) :

Praten ze ontzettend snel.
Hebben ze bij het avond eten altijd kaas en brood.
Hebben ze hele gekke kaasjes (maar wel lekker!).
Maken ze het eten veel meer ‘zelf' dan uit de kant en klare pakjes in Nederland.
In Parijs let eigenlijk niemand op de stoplichten, ze snappen volgens mij niet waar ze voor zijn. (Niet dat ik er wel op let hoor haha.'
Lunchen ze 's middags warm.
Is het normaal om pas na 20:00 te eten.
Is het gebruikelijk dat als je een diner bij iemand hebt om 20:00, er om 20:15 te zijn. Niet eerder, niet later.
Is het raar om wijn mee te nemen bij een diner, 'Is mijn eigen wijn niet goed ofzo?'.
Moeten de kinderen heel veel huiswerk maken.
Krijgen de kinderen een gouter na school: Een stukje chocola of een petit pain avec chocolat.
Als ze dat niet krijgen kunnen ze het op een krijsen zetten. (Gelukkig nog niet mee gemaakt.)
Hebben ze een geniaal stelsel voor de RER en metro, een geheel ondergrondse wereld lijkt het wel.
Heeft niet iedereen zin om een kaartje te kopen voor de RER en springen gewoon over de poortjes heen of kruipen er onder door. (Dat heb ik dus ook twee keer moeten doen, terwijl twee mannetjes me stonden aan te moedigen, schaaam.)
Kennen ze geen normale melk en eten ze geen normale boterhammen. (Dat houdt in: hele vieze melk en vieze boterhammen haha.)
Wanneer ze in Nederland beginnen met Sinterklaas, beginnen ze hier al met Kerst. (Dus Nederland, niet zeuren dat wij vroeg zijn!)
Geven ze twee zoentjes in plaats van drie.
Zeggen ze in mijn ogen alles verkeerd om. Bijvoorbeeld: Een rode loper, is bij de Fransen un tapis rouge.Een loper rood dus haha. En dat wordt met alles gedaan. In de ogen van de Fransen zal dat wel normaal zijn, gelukkig maar.

Chanine

Hee sassie, ik ben lekker een dagje vrij! Heb net een leuke film gekeken. Crazy, Stupid, Love.
Heb jij nog wel tijd om is een keertje onderuitgezakt met een zak chips of popcorn film te kijken? haha.
Het weekend word weer stappen geblazen.
Vanavond een drankje op de dorpstraat.
Morgen lekker voetballen 11:00 (erg koud).
Morgenavond kan ik kiezen tussen een feestje/verjaardag neef/brothers/drankjesdoen/of weer uit in zeist.
en zondag lekker brakdag en lekker niksdoen!
hoorvanje!

Pien

Heeeeeeeeee schat! goed verhaal lekker kort haha! xxxxxxxx

Thea, Joop en Mark

Heej Sas,

Hopen dat je straks onze hagelslag en drop nog lust als je thuiskomt. Kun je je al beter verstaanbaar maken?Hier wordt t al erg koud. Ben met Joop lekker weekendje naar Berlijn geweest. Ook daar is t leven anders als bij ons. Voor een weekendje goed te doen, maar voor 8 maanden???Mwah.

Mark wil graag weten of je al vriendinnetjes hebt gemaakt met andere aupair's.

dikke lebber van ons

Susanna

Nien; jaaa in de weekenden ben ik altijd vrij! Dus dat moet wel een keer lukken!

Thea; haha ik heb mijn ouders opdracht gegeven om het met kerst mee te nemen :)
En Mark, een beetje! hmm, ik wil nog wat zeggen maar dat doe ik hier maar niet hahaha xxxx

mama

Ha Sasje,
Spreekt mij wel aan hoor, die Franse manier van leven.. brood en kaas bij het avondeten: mmmhhh lekker! kinderen die veel huiswerk maken..: zal ik je broer influisteren :), een gouter na school: doen we al jaren! Alleen ben ik toch meestal wel van 'een beetje van mezelf en een beetje van .. de pakjes' ha ha, maar dan wel weer een lekker glaasje wijn bij het eten. Pas je wel goed op in dat drukke Parijse verkeer (je weet het wel, rood is stoppen, groen is lopen.. ;) Bisous, bisous XXX mama

job sr

Suus ik heb hier nog een tip tegen verdwalen.
Neem een plattegrond van Parijs waar alle Mc donald's of Starbuks opstaan. Dan komt het altijd goed

Hans vd Ven

Susanna Bedankt voor je kaart, Wij vinden het erg leuk om wat van je te horen,Ook zijn we blij dat je het goed naar je zin heb.we zijn trots op je.De hroeten van Oma en Opa