Eerste dagje!
Bonjooour!
Ik zit nu in mijn kamer en heb internet!
Gisteren vertrokken om 8 uur. Eerst nog even langs Jorine geweest voor een laatste knuffel en toen op naar mijn nieuwe leventje! De reis ging prima, in 6 uurtjes waren we in Le Vésinet. Eerst even het dorpje rondgereden, papa en mama moeten natuurlijk wel weten waar hun dochter uithangt haha.
Eerste ontmoeting was goed. Jean-Christophe was thuis, Marine kwam een kwartiertje later. We hebben eventjes gepraat en de kinderen ontmoet. Papa, je hebt goed je best gedaan met je Engels hoor!
Daarna kwam het idee dat ik misschien met mijn ouders mee zou gaan naar Parijs, maar het leek ons beter om te blijven.
Toen heb ik mijn ouders uitgezwaaid endaarna mijn cadeautjes aan het gezin gegeven. Vooral de drop viel goed in de smaak bij Jean-Christophe, want die is wel vaker in Nederland geweest haha. De jongens moesten van hun moeder een bisous geven, dat was wel lief! Daarna mijn kamertje ingericht en met Marine en Arthur nog wat booschapjes gedaan in Le Vésinet. Arthur praat veeeel, en ik snaper vrij weinig van, maar hij is wel een leuk enthousiast jongentje! 's Avonds pizza gegeten met de jongens en toen een film gekeken op Baptistes kamer. Het was Entre les murs. Ik begreep er eigenlijk helemaal niks van, maar het was wel leuk en goed om te oefenen natuurlijk!
De ouders gingen dineren met Belgische vrienden. Ik heb dus nog eventjes Nederlands kunnen praten :)
Daarna ben ik vroeg gaan slapen, want ik was moeee.
Nu is het mijn tweede dag hier! Heb ontbeten met een croissantje en zit nu op mijn kamertje deze blog te schrijven. Ik vind het nog wel een beetje lastig om initiatief te nemen, omdat ik het Frans nog erg lastig vind. Ze praten vooral erg snel!
Morgen ga ik met Marine naar Parijs, naar mijn school. Daar moet ik een test doen om te kijken op welk niveau ik begin. De test houdt volgens mij in: brief schrijven, luisteren en spreken. Ben benieuwd... haha!
Hoe is het in Nederland? Missen jullie me al? :P
Ik houd jullie op de hoogte!
Bisous!
nou de eerste indrukken zijn wel goed volgens mij. gaan we nu in het frans wordfeuten? kan je oefenen. kusss, hou je taai
hi Suus,
nou goede start zou ik zeggen, en over een week weet je niet beter met het Frans en vraag je jezelf af waar e je toch zo druk om maakte..:-) ik zeg: Bon séjour!!! (of is het bonne..?) dat hoor ik binnenkort wel van jou dan hahah
Ha Sas,
Wij zijn weer in Zeist aangeland. Gisteren nadat we van jou weggingen ingecheckt in het hotel en toen met de RER naar l'Opera, om te zien of we jouw school konden vinden. Toen we bij de Opera bovengronds kwamen was de indruk overweldigend. Het prachtige Operagebouw, de enorme drukte (mensen/auto's) de vele winkels (Lafayette in de verte ook gezien) en de sfeer! Op elke hoek staan ze tamme kastanjes te poffen, leuk! Jouw school niet kunnen vinden, maar ja. Toen doorgereisd met de metro naar sacre coer/mont martre. Voor ons toch wel het ultieme Parijs. In het donker over de stad uitgekeken en toen in een piepklein restaurantje gegeten. Al die trappen omhoog bij metrohalte Abbesses.... Maar het lukte (zelfs je vader, ha ha). Jij gaat het allemaal ook ontdekken! Dikke kus/Bisous Mama
Wat een gaaf avontuur Suus! Hoeveel kinderen zijn het nu precies, twee jongetjes? Veel plezier en succes met je Frans lessen ;)
Hoi Suus,
Wat leuk om dit allemaal te lezen.
Wat leuk dat we je kunnen volgen.
Ik ga je zeker volgen; ben benieuwd hoe je dit bevalt.
Het snelle praten van de fransen is bekend; ik heb ook een tijdje met een Frans gezin doorgebracht en heb ze gewoon vriendelijk gevraagd of ze willen proberen rustig te praten; doucement en vooral duidelijk.
Ik wens je veel succes, veel plezier en geniet er ook van, want het is toch ook wel een beetje uniek wat je doet. Chapeau.
groeten uut Ruunerwold
Hee sassie!
Wat leuk om te horen dat je al wat leuke dingen beleefd hebt. Boodschapjes doen, Filmpje kijken met een van de kinderen, gezellig! Ik heb vrijdag vrij weinig gedaan eerlijk gezegd, haha! 's avonds verjaardag gehad & zaterdag gevoetbald, helaas verloren. Ons eerste verloren wedstrijd MERDE! Gisteravond weer een verjaardag gehad en vandaag weer lekker niks gedaan hihi! Morgen weer naar school, bah.. Het echte leven begint weer! Ik lees van je xxxxx
Hihi leuk om te horen wat je allemaal uit hebt beleefd! ik spreek je snel op skypeeee! Bisous
Heey Susanna,
Wat leuk om het verslag van je te lezen! Ik blijf je volgen hoor. Ja dat frans gaat ook zo rete-snel. En zeker kinderen brabbelen er maar op los. Fijn dat je ouders je hebben weggebracht. Heb je wel een gezellig kamertje? Ik hoop het voor je. Ik moet nog ff de oude blogs terug lezen wie nou wie is.
Succes met school morgen en voedt de jochies maar een beetje op. Groetsels van de tante.
Het klinkt allemaal heel spannend. We volgen je verhalen op de voet.
Toevallig Entre les murs net gezien. Ik hoop dat je in een iets eenvoudiger milieu terecht bent gekomen!
Groetjes
Klinkt al helemaal goed, gister lekker gekletst over skype en gaat helemaal goed komen met jou daar! dat weet ik zeker, de taal komt wel, dat is gewoon allemaal wennen en weer ophalen van het frans dat we op school hebben gehad (bar weinig..) Heeel veel plezier. Dikke bisous en geniet ervan lief dorpje!
suus wat leuk ! en echt knap dat je er nog iets van snapt. Ik zou serieus alleen maar engels gaan praten omdat ik bang zou zijn echt domme dingen te zeggen ;p
geniet er van :)
xoxooxo