Susanna in de sneeuw
27-02-2012
Hoi allemaal!
Op dit moment ben ik niet vlakbij Parijs, maar in een chalet tussen de bergen!
De kinderen in Frankrijk hebben twee weken wintervakantie. De eerste week heb ik veel gewerkt. Elke dag Arthur bezig houden en lunch maken voor de jongens. Ik ben met Greg en Arthur naar Parijs geweest om midden op de Champs Elysees naar de film te gaan! Dat kon je ook wel merken aan de prijs haha! En woensdag logeerde Arthur bij oma, omdat ik Greg naar Gare de Lyon moest brengen. Hij ging namelijk al iets eerder naar de sneeuw. Na lichte vertraging, kwamen we toch nog ruim op tijd aan en was ik blij dat ik hem netjes op tijd bij de trein had afgeleverd. De rest van de dag en avond was ik vrij, om een beetje op te laden voor de laatste twee volle dagen.
En toen was het zondag, allemaal vroeg eruit om de laatste dingetjes in te pakken en toen hop, met zijn vijfen in de auto naar Samoëns. Dat ligt in de Alpen, vlak bij Zwitserland. De rit ging prima, geen file en veel zon. En na onderweg nog een broodje te hebben gegeten, kwamen we na ongeveer zes uurtjes aan bij het Chalet. Dat is van de moeder van Marine. Er is een hele grote woonkamer met aan de zijkant vier bedden die je kunt afsluiten met gordijnen. Daar slapen de jongens. Ik lig in een klein kamertje met twee bedden, met de meest afgrijselijke dekbedovertrekken ooit haha. Maar er hangen ook hele oude poster van de Mont Blanc (die kun je zien als je helemaal omhoog gaat met de liften om daar te skieen. Helaas kom ik daar niet!), en heel oude, handgemaakte ski's.
Zondag verder niet veel gedaan. Iedereen was een beetje aan het relaxen en na het diner gingen we allemaal vroeg naar bed.
Vannochtend heel rustig aan gedaan en toen op naar de pistes! Met de auto naar de grote télécabinesgereden, waar vanuit je een prachtig uitzicht hebt. Eenmaal boven ski's gehuurd voor Arthur en die ging vervolgens heel eventjes met zijn ouders skiën. Dit is zijn eerste keer, en ik was eerlijk gezegd wel een beetje bang voor hoe het zou gaan! Het is een heerlijk ventje, maar als iets hem niet meteen de eerste keer lukt wil die het ook niet meer doen. Gelukkig ging het tot zo ver goed. Daarna met zijn allen geluncht en toen gingen Marine, JC en Greg zelf skiën en ik ging met Arthur op weg naar zijn allereerste les. Ik heb even gekeken hoe ze begonnen en ben daarna met een cola en een Frans boekje in de zon gaan zitten. Ik word bruin hieeer haha! Arthur heeft elke dag les van 15:00 tot ongeveer 17:00. Om half vijf ging ik terug naar waar zijn les was, zodat ik even naar hem kon kijken. Ik kon hem alleen nergens vinden tussen alle klasjes, dus ik dacht dat zijn klasje misschien ergens anders was. Om vijf uur kwam hij eindelijk tussen de andere kindjes huilend aanlopen. Zijn leraar zei dat hij heel moe was en hoofdpijn had gehad, dus heeft die de helft van de tijd geslapen haha! Het was ook wel een lange dag geweest al, voordat hij les had. Omdat ze mij natuurlijk alles moesten laten zien, waren we vroeg met zijn allen erheen gegaan en had ie al veel gezien en gespeeld. Morgen blijft hij thuis met mij, en dan gaan we rond een uur of twee richting de piste. Dus dat wordt flink bonhommes de neige maken!
Tot nu toe gaat het prima hier! Mooi chalet, prachtige omgeving en heel rustig! Ben benieuwd naar de aankomende drie dagen. Lekker in de sneeuw, voordat ik donderdag avond in de nachttrein naar huis zit.. Maar daar denk ik nog maar even niet over na haha!
Liefs!
Hee Sas!
Klinkt weer heerlijk! lijkt alsof je al helemaal inegburgerd ben in die familie! is dat ook zo? Spreek je al vloeiend frans? begrijp je alles wat ze zeggen nu? :)
Geniet nog eventjes van de sneeuw! ga je trouwens zelf ook nog skien?
Veel plezier daar verder! hihi is wel gek hoor dat jij gewoon al een half jaar in frankrijk zit..
Xxx!
Klinkt weer leuk, geniet er maar lekker van. Als Arthur moe is ga jij toch in dat klasje skien
Groet JOb sr
Zo kom je nog eens ergens Sas. toch een leuke onderbreking he. Geniet er lekker van en niet te bruin worden!!
kus van ons
Hee Sas geniet nog lekker even van de zon, bij ons weer grijs en grauw. Moet er zelf ook weer aan wennen na 14 dgn heerlijk weer te hebben gehad. Dank voor je kaartje! We blijven goed op de hoogte van al je avonturen dus blijf vooral je verhalen opschrijven!!! Liefs van ons. X